Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2012

Θεσσαλονίκη: Μεγάλες απεργιακές διαδηλώσεις του ΠΑΜΕ στο κέντρο της πόλης

Τρείς συγκεντρώσεις-πορείες του ΠΑΜΕ στο κέντρο της Θεσσαλονίκης έλαβαν χώρα κατά τη διάρκεια της 48ωρης απεργίας. Χιλιάδες κόσμου - εργαζόμενοι, νεολαία, άνεργοι, αυτοαπασχολούμενοι, συνταξιούχοι - συγκεντρώθηκαν την Τετάρτη 6 Νοέμβρη στο άγαλμα Βενιζέλου απ' όπου ξεκίνησε πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης. Διασχίζοντας τις οδούς Αγ.Σοφίας, Παύλου Μελά, Τσιμισκή και Βενιζέλου, τα μπλοκ του ΠΑΜΕ, της ΠΑΣΕΒΕ, της ΠΑΣΥ, της ΟΓΕ, του ΜΑΣ και των Λαϊκών Επιτροπών κατέληξαν έξω από το Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης. Μιλώντας στους συγκεντρωμένους, ο Σ.Ζαριανόπουλος, μέλος της εκτελεστικής γραμματείας του ΠΑΜΕ, κάλεσε σε οργάνωση της πάλης στους χώρους δουλειάς, στις γειτονιές, στους χώρους μόρφωσης. 

Δύο συγκεντρώσεις και πορείες έλαβαν χώρα και την επόμενη μέρα της 48ωρης απεργίας, η πρώτη στις 10:30 το πρωϊ και η δεύτερη στις 7 το απόγευμα. Και οι δύο απεργιακές συγκεντρώσεις του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου χαρακτηρίστηκαν από μεγάλη συμμετοχή, παλμό και διάθεση για ταξικό αγώνα. Η απογευματινή πορεία έγινε υπό βροχή η οποία όμως δεν πτόησε τους διαδηλωτές που με συνθήματα και μαχητικότητα διέσχισαν τους κεντρικούς δρόμους της πόλης καταλήγοντας στο μνημείο του Καπνεργάτη, στην συμβολή των οδών Εγνατία με Βενιζέλου. Λίγο νωρίτερα, μιλώντας στους συγκεντρωμένους ο Σ.Ζαριανόπουλος κατήγγειλε το πραγματικό πρόσωπο της ναζιστικής οργάνωσης της «Χρυσής Αυγής» ως τάγματος υπεράσπισης των πλουτοκρατών μετά από όσα έγιναν στο Λαγκαδά. 

Κατά τη διάρκεια της 48ωρης απεργίας δόθηκε με επιτυχία από το ΠΑΜΕ και η μάχη της περιφρούρησης των χώρων δουλειάς ώστε να διασφαλιστεί η μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή στις απεργιακές κινητοποιήσεις ενάντια στα νέα βάρβαρα μέτρα της συγκυβέρνησης, της Τρόϊκα και της ΕΕ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.